Maasbert Schouten

Over Maasbert Schouten

Maasbert Schouten MCIM heeft een afgeronde opleiding HBO-Marketing (NIMA-A en NIMA-B), postgraduate Marketing Management (MCIM), alsmede diverse cursussen van het Nederlands Instituut voor het Bank- en Effectenbedrijf (NIBE), Erkend Assurantie-Agent (Assurantie-B) en Erkend Hypotheekadviseur. Maasbert is werkzaam geweest als zelfstandig marketmaker op de Optiebeurs en fieldmanager bij Budget Polis.

Recent, in 2014, heeft hij de postdoctorale opleiding voor Commissarissen en Toezichthouders van Erasmus Universiteit Rotterdam met goed gevolg afgerond.
Vervolgens werd Maasbert in 2015 'Baron of Entrepreneurship' van de bijzonder gerenommeerde Harvard University.
En in 2019 werd ook het programma Vermogensbeheer voor de Private Wealth Sector aan Nyenrode Business Universiteit afgerond.

In 1993 heeft hij AFAB opgericht en is tot en met 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur / CEO van
AFAB Financiële Diensten Holding N.V. geweest. Onder zijn leiding is zowel in 2008 als in 2009 de prestigieuze competitie Best Managed Companies gewonnen en is de onderneming gegroeid van eenmanszaak tot holding met 1.000 medewerkers en topmannen als Prof.dr. Willem Vermeend en Prof.dr. Jaap van Duijn in haar Raad van Commissarissen. Klik voor meer informatie hier voor Jaarverslag AFAB Holding 2007. Daarnaast was hij tot en met 2008 commissaris bij Intermediaire Voorschotbank, tot 1 oktober 2010 voorzitter van de Raad van Commissarissen van betaald voetbal organisatie Vitesse en tot begin 2011 voorzitter van branchevereniging NVF, Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs, waarvan hij bij zijn afscheid is benoemd tot erelid. Ook was Maasbert van juli 2015 tot maart 2016 voorzitter Raad van Commissarissen van betaald voetbalclub Achilles ’29 uit Groesbeek.

In 2009 richtte hij N.V. MaasInvest op (investeringsmaatschappij met focus op het verstrekken van groeikapitaal en toegevoegde waarde aan ambitieuze MKB ondernemingen), waarvan hij momenteel als CEO actief is.
Verder is hij per 1 oktober 2015 benoemd tot member Advisory Board Main Capital IV, een professioneel private equity fonds gefocust op de software sector met een uitermate goed trackrecord.

In 2008 (20%) en 2009 (80%) heeft hij een 100% aandelenbelang in B.V. Vitesse verworven, dat op 16 augustus 2010 onder zeer grote (media) belangstelling geheel door hem is verkocht aan Merab Jordania uit Georgië. Dit is een unieke transactie in de voetbalhistorie, aangezien het de eerste keer is dat een Nederlandse voetbalclub in buitenlandse handen komt.

Interview

Maasbert Schouten interview 7 Ditches Ronnie Overgoor