Maasbert Schouten

Over Maasbert Schouten

Maasbert Schouten MCIM heeft een afgeronde opleiding HBO-Marketing (NIMA-A en NIMA-B), postgraduate Marketing Management (MCIM), alsmede diverse cursussen van het Nederlands Instituut voor het Bank- en Effectenbedrijf (NIBE), Erkend Assurantie-Agent (Assurantie-B) en Erkend Hypotheekadviseur. Maasbert is werkzaam geweest als zelfstandig marketmaker op de Optiebeurs en fieldmanager bij Budget Polis.

De postdoctorale opleiding voor Commissarissen en Toezichthouders van Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hij in 2014 met goed gevolg afgerond.
Vervolgens werd Maasbert in 2015 'Baron of Entrepreneurship' van de bijzonder gerenommeerde Harvard University.
En in 2019 werd ook het programma Vermogensbeheer voor de Private Wealth Sector aan Nyenrode Business Universiteit afgerond.

In 1993 heeft hij AFAB opgericht en is tot en met 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur / CEO van AFAB Financiële Diensten Holding N.V. geweest. Onder zijn leiding is zowel in 2008 als in 2009 de prestigieuze competitie Best Managed Companies gewonnen en is de onderneming gegroeid van eenmanszaak tot holding met 1.000 medewerkers en topmannen als Prof.dr. Willem Vermeend en Prof.dr. Jaap van Duijn in haar Raad van Commissarissen. Klik voor meer informatie hier voor Jaarverslag AFAB Holding 2007. Daarnaast was hij commissaris bij Intermediaire Voorschotbank, voorzitter van de Raad van Commissarissen van betaald voetbal organisatie Vitesse en voorzitter van branchevereniging NVF, de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars, waarvan hij bij zijn afscheid is benoemd tot erelid. Ook was Maasbert voorzitter Raad van Commissarissen van betaald voetbalclub Achilles ’29.

In 2009 richtte hij N.V. MaasInvest op (investeringsmaatschappij met focus op het - direct en via PE-fondsen - verstrekken van groeikapitaal en management buy-outs in het Nederlandse MKB-segment), waarvan hij momenteel als CEO actief is.
Verder vervult hij diverse nevenfuncties in het Nederlandse private equity landschap; momenteel bijvoorbeeld als member Advisory Board Main Capital IV, strategisch adviseur van het bestuur en lid Investeringscomité (IC) van MKB Fonds, member Advisory Committee Knight Growth Fund II, beoordelaar (investeringsdeskundige) ondernemerspitches BNR Zakendoen en juryvoorzitter (2018 tot heden) Best Small Cap Deal M&A Awards.

In 2008 (20%) en 2009 (80%) heeft hij een 100% aandelenbelang in B.V. Vitesse verworven, dat op 16 augustus 2010 onder zeer grote (media) belangstelling geheel door hem is verkocht aan Merab Jordania uit Georgië. Dit is een unieke transactie in de voetbalhistorie, aangezien het de eerste keer is dat een Nederlandse voetbalclub in buitenlandse handen komt.

Interview

Maasbert Schouten interview Quote

Interview

Maasbert Schouten interview 7 Ditches Ronnie Overgoor